Jazz in Auberge de Rousch

Jazz Brunch

Op zondag 5 november hebben wij weer een sfeervolle Jazz Brunch met muzieke omlijsting van de Spectacles Jazzband uit Gorinchem. 

De Spectacles Jazzband met als thuishaven Gorinchem is opgericht in 1992 en is momenteel huisorkest bij de Jazz Hall'72 te Gorinchem één van de oudste jazzclubs in Nederland. Het orkest heeft zich toegelegd op de oude- stijl New Orleans jazzmuziek.

De Spectacles, die van de oprichting af nog steeds in dezelfde bezetting spelen, hebben een goede naam verworven in het oude-stijl circuit en zijn dan ook veel gevraagd bij jazzfestivals in binnen -en buitenland. De ontwapenende wijze van spelen geeft tijdens de optredens de meest verrassende effecten naar het publiek. Ook heeft het orkest enige faam verworven middels tv optredens en in jazzkerkdiensten(gospels) en gezamenlijke optredens met harmonie- en fanfareorkesten. Neem ook eens een kijkje op spectaclesjazzband.nl/

De prijs van deze brunch bedraagt € 41,00 per persoon inclusief de volgende drankjes: koffie, thee, frisdranken, bier van het vat en huiswijn, welke u tussen 12.00 en 16.00 uur zelf aan de bar kunt halen.

Reserveren kan via 045-5715890 of info@derousch.nl


Jazz Middag

Op zondag 17 september speelt The Julian’s New Orleans Jazz Friends in Auberge de Rousch vanaf 14.00 uur. Entreeprijs € 15,00, donateur € 10,00. Jeugd (onder 23) € 7,50

Ze spelen New Orleans. de typische, traditionele, authentieke levende jazz, zoals die 100 jaar geleden werd gespeeld en die nog niets van zijn frisheid, zijn levenskracht heeft verloren. Ook zijn de Julian’s al jarenlang het huisorkest van de enige echte oude jazzclub, de “ Lazy River Jazz Club” in de Stadhuissteeg nr. 5 te 9000 Gent.
Ondertussen zijn  “The Julian’s New Orleans Jazz Friends” een vaste waarde geworden in het jazzcircuit, zowel in binnen- als buitenland. Je kan de band op alle mogelijke plaatsen ontmoeten. De groep wordt speciaal gewaardeerd voor de meeslepende manier, waarop zij de Blues en Spirituals performen.

 


 

Op zondag 22 oktober spelen de Creole Clarinets vanaf 14.00 uur. Entreeprijs € 15,00, donateurs € 10,00, jeugd (onder 23) € 7,50

Bijna vanaf het begin van hun muzikale carrière bestaat er tussen de klarinettisten en saxofonisten Thomas l’Etiënne en Uli Wunner een hechte vriendschap en een intieme muzikale band.
Door langdurig verblijf in New Orleans hebben zij, als bijna geen ander, zich de New Orleans muziek eigen gemaakt.
In de laatste tien jaar komen steeds sterkere elementen van de Braziliaanse muziek in het bijzonder van de Choro, de “Braziliaanse New Orleans Jazz” in hun spel voor.

 


 

Op zondag 26 november speelt de The Dutch All Stars Jazz Band vanaf 14.00 uur. Entreeprijs € 15,00, donateurs € 10,00, jeugd (onder 23) € 7,50

Met hun aanstekelijk enthousiasme wordt een en zeer gevarieerd repertoire geboden van New Orleans, Dixieland, Blues, Chicago-stijl, Mainstream, Swing. Close Harmony Singing, Boogie Woogie, enz..
Daartoe behoren invloeden van New Orleans musici zoals o.a. George Lewis  Bunk Johnson, Louis Armstrong, Benny Goodman,  Duke Ellington.

Mede door de interessant gearrangeerde “jazzstandards” en de hoge kwalitatieve muzikale perceptie van de bandleden, heeft de band zijn speciaal geëigende karakteristieke “sound” ontwikkeld.
Met recht kan men stellen dat The Dutch All Stars Jazz Band als één van de meest toonaangevende jazzbands van Nederland kan worden beschouwd

 


 

Kijk op jazzclubzuidlimburg.nl voor meer informatie over de muziekale omlijsting en geplande concerten.